Bugün: 30-07-2010 Anasayfa | Hakkında | Iletişim
Anasayfa » Araçlar » Buradasın

Lamborghini Reventon Roadster: Spor Tasarımlı Kızgın Boğa

Bu yazı Dincer tarafından 1 Ekim 2009 tarihinde yayınlandı.

20 adet üretilecek olan Reventon Roadster’in nasıl bir araç olduğunu birlikte görelim.

Mercedes ve McLaren Supercar tarzı araçlarını yarıştırırken, Lamborghini de Reventon Roadster ile aynı segment’e süper bir giriş yaptı. İki sene önce Frankfurt’ta tanıtılan Reventon Coupe gibi, Roadster’de stil, zarafet ve çılgınlığı yeniden tanımlayıp, karşımıza Lamborghini yorumuyla bir tasarım koyuyor. Karbon fiber gövde panelleri, 18′lik jantlarıyla bu otomobil gerçekten cehennemden fırlamış gibi bize bakıyor.

Şirketin Bologna’daki Sant’Agata Bolognese fabrikasında yaklaşık 20 tane üretilecek olan Lamborghini Reventon Roadster’in performans değerleri bir Supercar‘a yakışacak değerlerde bulunuyor.

090915 Reventon 01

Büyük ölçüde karbon fiber ve yüksek dayanımlı çelik kullanılarak üretilen Reventon Roadster iyi burulmazlık özellikleri barındırıyor, ayrıca olağanüstü bir performans ortaya koyacak kadar hafif olması da ilgi çekiyor. Reventon Roadster abisi Coupe’den 25 kg daha ağır yani yaklaşık 1.715 kg ağırlığa sahip.

Uçak gibi araç tamlaması

İşte bu tanım Reventon Roadster’e tam uyuyor. Çünkü otomobilin görsel tasarımında “Avcı Jeti” nden ilham alınmış. Fotoğraflarda da gördüğünüz gibi öndeki ok başı görünümü, makas kapılar, geniş yan etekler ve büyük hava girişleri de bunu bize gösteriyor. Ayrıca ön farlar Çift-Xenon teknolojisine sahip olmasına rağmen gündüz seyir farları, sinyal lambaları ve arka farlar için LED teknolojisinden yararlanılmış. Renk olaraksa özel mat bir gri renk kullanılmış ki buna Reventon Grisi denmekteymiş.

Lamborghini-Reventon-Roadster-3

İç kısım’a geçtiğimizde de yine aynı ilham kaynağının etkilerini görüoruz. Göstergeler sadece klasik kadranlardan oluşmuyor, aynı zamanda iki transreflective ve bir aktarıcı LCD ile de veriliyor. Sürücü istediği zaman analog-dijital görüntü arasında geçiş yapabiliyor.

lamborghinireventonroadf

Bir Boğaya yakışacak cüsse

Otomobilin uzunluk, genişlik gibi özelliklerine geçersek, Reventon Roadster’in uzunluğu 4.7 metre, genişliği 2.1 metre, yüksekliğiyse 1.1 metre olarak verilmiş. Dingil Aralığı ise 2.8 metre olarak belirlenmiş. Günlük sürüşteki tümseklerden geçişi kolaylaştırmak için öndeki süspansiyon yeri geldiğinde 40 mm’ye kadar yükseltilebiliyor.

lamborghinireventonroad-2

Reventon Roadster bir güç delisi

Reventon Roadster’in motor gücü hakkında bilgi vermek istersek, Lamborghini tarafından onaylanmış 6.5 litrelik doğal emişli v12 motora sahip ki motorun 48 valflı olduğu da bilgiler arasında. Motor 670 hp (hp: beygir gücü) değerinde bir güç üretebiliyor. Maksimum tork’sa 6000 devir/dk’da 660 Nm değerini bulabiliyor. Lamborghini yetkilileri Reventon Roadster’in 0-100 km’ye 3.4 saniyede çıktığını ve kadranın 330 km/saat‘i görünceye kadarda yavaşlamadığını söylüyorlar. Nasıl bu kadar hızlı olabiliyor diye soranlara araçta Altı-ileri e-gear şanzıman ve dört çeker sistemi olduğu bilgisini vermekte yarar olduğunu sanıyorum.

lamborghinireventonroad-1

Peki ya Fiyatı?

Üretimi 20 adetle sınırlı olacak otomobilin yaklaşık satış fiyatının $1,750,000‘dan başlaması bekleniyor. Bu da yaklaşık olarak 1.2 milyon Euro‘ya eşit. Türk lirası olarak çevirmiyorum. Ne kadar pahalı olduğu Euro ve Dolar fiyatlarından belli oluyor ve içim cız ediyor.


XHTML: Bu etiketleri kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>